web analytics

Arvingarna Föräldrar – rvingarna är ett svenskt dansband som bildades 1989. De är kända för sina energiska framträdanden. På Melodifestivalen 1993 sjöng de låten “Eloise”, som vann tävlingen, vilket gav Arvingarna rätten att representera Sverige vid Eurovision Song Contest i Millstreet, Cork, Irland, i maj samma år, där låten blev sjunde.

Arvingarna Föräldrar
Arvingarna Föräldrar

Arvingarna bildades 1989, efter bandets tidigare erfarenhet av heavy metal, vilket inte hade resulterat i några betydande prestationer. Bandets namn (“Arvingarna”) är en hyllning till gruppmedlemmens föräldrar, som också var inblandade i dansband då. Det har sagts att Arvingarna är ett pojkband sedan de framför en typ av dansbandsmusik som är inspirerad av pop- och rockmusik.

Bandet har tävlat i svenska Melodifestivalen vid sex tillfällen, 1993, 1995, 1999, 2002, 2019 och 2021, och har vunnit tävlingen vid tre tillfällen.

Deras låt “I Do” valdes att spelas på Melodifestivalen 2019, där de slutade på sjunde plats med en total poäng på 64 poäng och placerade dem sjunde totalt.

De återvände två år senare för att tävla i Melodifestivalen 2021 med låten “Tänker inte alls g hem”, som uppträdde i första heatet den 6 februari 2021, där de kvalificerade sig för finalen. De var det enda bandet som kvalificerade sig för finalen.

Arvingarna Föräldrar
Arvingarna Föräldrar

Den stora finalen ägde rum den 13 mars 2021 i Annexet i Stockholm. Arvingarna slutade nia i finalen med totalt 44 poäng, en poäng bakom vinnaren.

Gruppens namn Arvingarna relaterar till det faktum att gruppmedlemmarnas föräldrar också var medlemmar i dansband, till exempel Streaplers och Flamingo Quintet, liksom andra musikgrupper.

Casper Janebrinks pappa, Dennis Janebrink, är medlem i det berömda dansbandet Flamingo Quintet, där han uppträder på bas. Caspers bror Christopher Janebrink är också medlem i dansbandet Glennartz, där han spelar trummor.

Han är 51 år och har deltagit i olika tv -program, bland annat Körslaget, med bland annat en kör från hembygden Partille.

Casper tilldelades Stjärnornas stjärna på TV4 2018. Casper Janebrink har också varit värd för Bingolotto -spelprogrammet vid några tillfällen.

0Shares

By admin

error: Content is protected !!